چراغ سیگنال چیست؟ + انواع + کاربرد و نحوه نصب آن

چراغ سیگنال چیست؟

چراغ سیگنال چیست؟

 یکی از تجهیزات کاربردی در برق صنعتی، چراغ سیگنال است. چراغ سیگنال به شما کمک می کند تا علائم مختلف را دریافت کنید. چراغ های هشدار دهنده به‌صورت LED و هم به‌صورت چراغ‌های کوچک وجود دارند. این چراغ‌ها دارای قاب، پیچ و مهره‌ هستند، که برای تابلو‌های برق – مخابراتی، شبکه و یا نصب روی بدنه ماشین‌آلات صنعتی به‌عنوان چراغ سیگنال مناسب است. ولتاژ کار آن‌ها از ۳ ولت تا ۲۲۰ ولت می‌باشد. به‌ راحتی نصب‌ شده و این چراغ ها در رنگ های مختلفی موجود است که بسته به نوع کاری که نیاز دارید می توانید یکی از انواع آن را انتخاب کنید. این چراغ ها در رنگ‌های سفید، آبی، قرمز، زرد و سبز موجود می‌باشند.در ولت استار انواع چراغ های سیگنال موجود می باشد که میتوانید با قیمت مناسب خریداری نمایید.

کاربردهای چراغ سیگنال

سیستم آلارم و یا سیگنال هدفی جز آشکار نمودن خطاها و معایب ندارد. آلارم می‌تواند توسط یک چراغ سیگنال (معمولا قرمز رنگ) صورت بگیرد. با استفاده از حالت چشمک زن می‌توان حداکثر توجه اپرتور را برای اعلام هشدار و یا خطر جلب کرد. این چراغ‌ها کاربردهای بسیاری دارند که برای تمامی انواع تابلو برق‌ها (تابلو برق مخابرات، تابلو برق صنعتی، تابلو برق ماینر و…)، شبکه، تابلو‌های توزیع و یا تقریبا نصب روی تمام ماشین آلات صنعتی بکار می‌روند.

برخی از کاربردهای چراغ سیگنال که به شرح زیر است:

  • چراغ سیگنال می‌تواند روشن یا خاموش بودن کلید در سیستم برق را مشخص کند.
  • با استفاده از چراغ سیگنال می‌توان از وارد شدن خازن اطلاع حاصل کرد.
  • در صورتی که خطایی در سیستم برق‌کشی به وقوع بپیوندد، با استفاده از لامپ سیگنال می‌توان به سرعت مشکل را شناسایی و در صدد حل آن برآمد.
  • چراغ سیگنال، همچنین تریپ و فالت را در سیستم برق‌کشی به اپراتور اطلاع می‌دهد.

برای تابلو برق معمولا سه عدد لامپ سیگنال با رنگ‌های متفاوت وجود دارد که هر کدام مستقیما به یک فاز متصل هستند. در صورت قطع هر یک از فازها اپراتور سریعا متوجه می‌شود. به طور کلی در مدارهای مختلف می‌توان از چند چراغ سیگنال استفاده کرد. به عنوان مثال در مدارهای قدرت می‌توان سه چراغ سیگنال برای نمایش وجود سه فاز نصب کرد. این قطعه در مدار فرمان برای نمایش حالت‌های آماده به کار، خطای ولتاژ، خطای جریان، زمان گیری، تغییر سطح مایعات و… مورد استفاده قرار میگیرد.

به طور خلاصه در هر سیستم برقی، جهت اطلاع رسانی به کاربر برای خاموش یا روشن بودن سیستم از چراغ سیگنال استفاده می‌شود. روشن بودن هر چراغی نشان دهنده پیامی است که معمولا تغییر وضعیت چراغ (روشن شدن آن) بیانگر علامت و اخطاری برای اپراتور می‌باشد.

تصویر انواع چراغ های سیگنال
چراغ سیگنال در واقع نوعی لامپ های ال ای دی یا رشته ای است که در یک بدنه با پیچ و مهره قرار می گیرد و به عنوان هشدار دهنده برای تابلوهای برق می باشند.

رنگ های چراغ سیگنال

چراغ سیگنال، پیام مورد نظر را با استفاده از رنگ‌ها به اپراتور منتقل می‌کند. پس پیش از این که تصمیم به خرید چراغ سیگنال بگیرید، باید با رنگ‌های آن آشنا شوید. در ادامه، رنگ‌هایی که لامپ سیگنال به خود می‌گیرد و معنای هر کدام از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  1. رنگ سفید

این رنگ برای نمایش وضعیت جریان DC استفاده می‌شود. هنگامی که تغذیه‌ی مدار فرمان فعال شد، لامپ سیگنال سفیدرنگ روشن می‌شود.

  1. رنگ سبز

وقتی یکی از کلیدهای سیستم برق در حالت باز باشد،‌ این رنگ لامپ سیگنال روشن خواهد شد.

  1. رنگ قرمز

این رنگ، دقیقا در نقطه‌ی مقابل چراغ سبزرنگ قرار دارد. وقتی لامپ سیگنال قرمز روشن باشد، یعنی کلیدی در حالت بسته قرار دارد.

  1. رنگ زرد

در صورتی که در یک سیستم برق، کلیدی در حالت فالت یا خطا باشد، چراغ زردرنگ سیگنال روشن خواهد شد. همچنین بسته به استانداردی که در سیتستم برق‌کشی رعایت شده است، می‌توان از ترکیب رنگ‌های قرمز، زرد و آبی، یا قرمز، زرد و سبز، برای شناسایی فازها استفاده کرد.

انواع چراغ سیگنال

در یک مدار لامپ سیگنال می تواند به شکل تکی یا با ترکیب لوازمی مثل شاسی‌ های استارت استپ، کلید سلکتوری و شاسی اضطراری استفاده شود. از لحاظ ظاهری (ابعاد و شکل هندسی)انواع مختلفی چراغ سیگنال تابلویی تولید می شود. این چراغ ها از نظر قطر و ولتاژ به دو نوع تقسیم شده اند که هر یک بررسی می کنیم.

  1. چراغ سیگنال بر اساس قطر

لامپ های سیگنال از لحاظ ابعاد به دو دسته ۱۶ و ۲۲ میلیمتری تقسیم می شوند که نوع ۲۲ میلیمتری آن ها در تابلوهای برق کاربرد دارند. برای نصب این چراغ ها در تابلو برق به ابزاری مانند پانچ، لیزر یا گردبر برای ایجاد سوراخی متناسب با ابعاد لامپ نیاز است تا به درستی در تابلو برق قرار گیرد.

  1. چراغ سیگنال براساس ولتاژ

برای تعیین ولتاژ چراغ سیگنال باید از ولتاژ مدار فرمان در سیستم برق آگاه بود که بر این اساس چراغ‌ های سیگنال در انواع ۲۴ ولت، ۴۸ ولت، ۱۱۰ ولت و ۲۲۰ ولت تولید می شود. در مواردی که چراغ سیگنال LED استفاده شود نمی توان آن ها را تعویض کرد ولی در لامپ سیگنال رشته ای امکان تعویض چراغ سیگنال وجود دارد.

برای تعیین ولتاژ چراغ سیگنال باید از ولتاژ مدار فرمان در سیستم برق آگاه بود که بر این اساس چراغ‌ های سیگنال در انواع ۲۴ ولت، ۴۸ ولت، ۱۱۰ولت و ۲۲۰ ولت تولید می شود. در مواردی که چراغ سیگنال LED استفاده شود نمی توان آن ها را تعویض کرد ولی در لامپ سیگنال رشته ای امکان تعویض چراغ سیگنال وجود دارد.

تصویر چراغ سیگنال  معتبر و باکیفیت
تصویر چراغ سیگنال  LED که عمدتا در تابلو برق ها مورد استفاده قرار می گیرند

چراغ سیگنال اندازه گیری

چراغ سیگنال اندازه گیری جهت اندازه گیری و نمایش پارامتر های مختلف از جمله ولتاژ، جریان، فرکانس و … مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع این محصول تلفیقی از چراغ سیگنال، دستگاه اندازه گیری و نمایشگر می باشد . معمولا مهم ترین و اصلی ترین عواملی که باید قبل از راه اندازی وسایل و تجهیزات الکتریکی بررسی شوند ولتاژ، جریان و فرکانس برق هستند که چراغ سیگنال اندازه گیری امکان بررسی آسان تری را برای اپراتور فراهم می کند. این محصول متناسب با نوع پارمتری که اندازه گیری کرده و نمایش می دهد با نام های چراغ سیگنال ولت متری، چراغ سیگنال فرکانس متری، چراغ سیگنال آمپرمتری در بازار شناخته می شود. 

همچنین شما میتوانید با دیدن انواع تجهیزات جانبی برق صنعتی باکیفیت در فروشگاه ولت استار با قیمت مناسب اقدام به خرید کنید.

نصب چراغ های سیگنال

برای نصب چراغ های سیگنال همانند شستی ها، باید سوراخ هایی با قطر های استاندارد معین (8، 12، 16، 22 و 30 میلی متر) در سطح کار ایجاد کرد. برای ایجاد این سوراخ ها می توان از گردبر، پانچ و یا لیزر استفاده کرد. قطر این سوراخ ها با توجه به ابعاد چراغ سیگنال مشخص می شود.

علاوه بر حالت های استاندارد که سوراخی روی بدنه ایجاد شده و چراغ سیگنال نصب می شود، برخی از چراغ های سیگنال به صورت داخلی و روی ریل های استاندارد نصب و سیم بندی می شوند.

مهم ترین عوامل موثر برای انتخاب یک چراغ سیگنال

  • ولتاژ
  • رنگ
  • شرایط محیطی
  • ابعاد
  • لوازم جانبی مورد نیاز
  • نمایش وجود یا عدم وجود برق در تابلو برق
  • روشن و خاموش بودن کلید
  • وارد شدن خازن به مدار
  • نمایش تریپ
  • نمایش خطا

برندهای معتبر تولید کننده چراغ سیگنال

چراغ سیگنال پارس فانال

پارس فانال یک شرکت ایرانی معتبر تولید کننده انواع چراغ سیگنال و پوش باتن مطابق استاندارد های IEC 60947-3 و IEC 60529 می باشد. چراغ سیگنال پارس فانال با درجه حفاظتی 65 (IP=65) و در رنگ های قرمز، سبز، زرد، آبی و سفید و قطر های 16، 22 و 30 میلیمتر و ولتاژهای 24 الی 220 ولت AC-DC عرضه می شود.

شرکت پارس فانال تولید کننده انواع چراغ سیگنال اندازه گیری از جمله چراغ سیگنال ولت متری، چراغ سیگنال فرکانس متری، چراغ سیگنال آمپرمتری می باشد. قیمت چراغ سیگنال پارس فانال با توجه به کیفیت بالایی که دارد بسیار مقرون به صرفه است و این محصول کاملا قابل رقابت با برند های خارجی می باشد. لیست قیمت چراغ سیگنال پارس فانال و سایر محصولات این برند در سایت ولت استار می توانید مشاهده فرمایید.

چراغ سیگنال اشنایدر

اشنایدر یکی از معروف ترین برند های جهانی در زمینه تولید انواع قطعات صنعتی می باشد. این برند فرانسوی از جمله تولید کنندگان چراغ سیگنال می باشد. چراغ سیگنال اشنایدر با IP65 در انواع فلزی و باکالیت به دو صورت لامپ خور و LED با ولتاژهای 24-110-220 ولت و در رنگ های مختلف تولید می شود. قیمت چراغ سیگنال اشنایدر در مقایسه با سایر برند ها بالاتر است ولی به دلیل کیفیت بالا و طراحی اصولی و زیبای محصولات از طرفداران زیادی برخوردار است. حال با به دست اوردن کلی اطلاعات مفید و کاربردی در رابطه با چراغ های سیگنال می توانید چراغ سیگنال خود را با قیمتی مناسب و کیفیتی خوب از فروشگاه ولت استار خریداری نمایید.

shop_manager
ارسال دیدگاه