با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، تجهیزات برقی نیز به تکامل و توسعه رسیدهاند. رگولاتور خازنی نیز یکی از ابزارهای توسعه یافته و کاربردی در صنعت برق میباشد. به گونه ای که به آن مغز متفکر در مدار میگویند، اکنون در فروشگاه ولت استار به توضیحات بیشتر درخصوص رگولاتور خازنی میپردازیم.
رگولاتور خازنی چیست؟
در ابتدا بگوییم که تابلوهای بانک خازنی که یکی از انواع تابلو برق صنعتی است، نیازمند یک تصمیم گیرنده و کنترلر مخصوص به خود میباشد، این قطعه رگولاتور خازنی نام دارد.
به بیان ساده رگولاتورها شبیه به ما انسان ها طراحی شده، به طوری که در واقع حساس بهترین تصمیم گیری را انجام میدهد. این قطعه به نوعی با هوش بالا ساخته شده است که ساختاری از جنس الکترونیکی و میکروپروسسوری دارد. که موجب کنترل و فرمان دادن برای قطع و وصل پله های خازنی میشود.
رگولاتورهای خازنی بدلیل دیگر کاربردهای فراوان آن در دستگاه های دیگر هم استفاده میشوند.
ما در فروشگاه اینترنتی ولت استار، انواع رگولاتور خازنی با بندهای معتبر را بصورت آنلاین بفروش میگذاریم. برای مشاهده محصولات رگولاتور به صفحه خرید رگولاتور خازنی مراجعه کنید.
انواع رگولاتور خازنی
رگولاتورها از دیدگاه های مختلف دارای انواع مختلفی می باشند. هر کدام یک ویژگی و امکانات منحصربفردی را در تابلو برق خازنی دارد. اکنون به برسی آنها میپردازیم.
اگر برای تابلو بانک خازنی خود نیازمند خازن سه فاز فشار ضعیف هستید. پیشنهاد میکنیم به صفحه خرید خازن سه فاز مراجعه کنید و با دریافت یک مشاوره از ما انتخاب خود را نهایی کنید.
رگولاتور مدل Super PFR 06/PFR 12
این مدل از جدیدترین رگولاتور موجود در بازار می باشد. طراحی و ساختار آن بسیار خاص و منحصر بفرد است. و به همین جهت دارای رابط کاربری آسان و عالی می باشد.
به کمک رگولاتور خازنی می توان بصورت اصولی و دقیق وضعیت سیستم های هارمونیک را بررسی کرد. برای مشاهده و خرید فیلتر هارمونیک خازنی از فروشگاه ولت استار به صفحه خرید فیلتر هارمونیک مراجعه کنید. همچنین برای آگاهی از فیلتر هارمونیک میتوانید به مقاله فیلتر هارمونیک چیست، انواع، مزایا و ساختار آنها آشنا شوید.
رگولاتورها با یک مکانیزم دقیق عمل قطع و وصلی پله های خازنی را انجام می دهد. این مدل از رگولاتور (Super PFR 06/PFR 12) قابلیت های منحصربفردی دارد که شامل: امکان تنظیمات دستی و اتوماتیک، دارا بودن FCP، قابلیت خروجی آلارم، سیستم اندازه گیری دما، کنترلر و مدیریت دیجیتالی تنظیمات و… می باشد.
این رگولاتور به طور کلی محاسبه کننده و نمایشگر هستند. چرا که این مدل به نمایش تعداد پله های خازنی متصل است و کلیه پارامترها را می پردازد.
همچنین مشخصات فنی این رگولاتور بصورت ولتاژ تغذیه با 400 ولت، درجه حفاظتی IP 40 و با خروجی 10 آمپر و ماکسیمم 250 ولت می باشد.
رگولاتور خازنی LOVATO
این مدل از رگولاتور با نام LOVATO شناخته می شوند، و عموما در مدارهای خازنی برای اصلاح ضریب قدرت استفاده می شود. همچنین می توان مقدار خازن را از شبکه تجهیز الکتریکی مشخص نمود.
این رگولاتور هم دارای ویژگی ها و امکانات متفاوتی نسبت به دیگر رگولاتورها می باشد. که شامل: نمایشگر سه رقمی اعداد، دارای دو رله هستند، امکان کنترل کنندگی ضریب توان میکروپروسوری دارند و همچنین قابل برنامه ریزی هستند.
رگولاتورهای Lovato دارای پورت سریالی می باشند. به طوری که می توان این سیستم را بوسیله کامپیوترها کنترل، تنظیم و تست اتوماتیک نمود.
نکته مهم اینکه هنگام تنظیم و راه اندازی این رگولاتور، باید ولتاژ رگولاتور با ولتاژ شبکه یکسان باشد. همچنین لازم است ترانسفومر مدار که برای تغذیه رگولاتور مورد استفاده قرار می گیرد، باید در ورودی اصلی برق قرار بگیرد. چون با اینکار جریان خازن و جریان بار را می توان اندازه گیری نمود.
کاربرد رگولاتورهای خازنی
میدانیم که هدف از استفاده خازن، حذف بار راکتیو متغییر در مصرف کننده ها می باشد. و برای مدیریت و کنترل آن از رگولاتور خازنی و یا رگولاتور اصلاح ضریب استفاده می شود.
در صنعت برق اغلب بارها از نوع سلفی – مقاومتی می باشند. الکتروموتورها، ترانس ها، کوره القایی، مبدل های قدرت و… خاصیت سلفی – مقاومتی دارند. این خاصیت باعث تولید نوعی توان با نام توان راکتیو در شبکه برق می شود. و این توان که بوسیله یک کارگاه تولیدی از شبکه درخواست می شود یکسری مشکلات برای شبکه برق مانند افزایش جریان و تلفات و همچنین افزایش مقطع سیم و کابل را بوجود می آورد.
ساختار کلی رگولاتور
رگولاتورمی توان گفت که قسمت اصلی سیستم خازنی می باشد. نحوه عملکرد آن بگونه ایست که از جریان ورودی سیستم نمونه برداری می کند. و با توجه روابط برنامه ریزی شده، ضریب توان شبکه را بدست می آورد. و به کنتاکتور تابلو برق فرمان وارد یا خارج شدن را از شبکه می دهد. در نتیجه ضریب توان در محدوده 9.0 تا 95.0 قرار می گیرد.
اصول کار رگولاتور:
برای مثال فرض کنید میخواهیم بصورت دستی و با استفاده از سیستم های اندازه گیری راکتیو و اکتیو، ضریب توان شبکه را اصلاح کنیم. همچنین در نظر داشته باشید که 5 تا خازن با ظرفیت یکسان کیلوواری داریم. روند تنظیم به شرح زیر است:
مرحله1: اندازه گیری توان اکتیو و راکتیو
مرحله2: محاسبه و نمایش ضریب توان بوسیله رابطه
مرحله3: محاسبه توان راکتیو لازم برای رسیدن به ضریب توان مد نظر
مرحله4: تزریق Q کیلووار راکتیو به مدار
برنامه ریزی رگولاتور
پس از راه اندازی فیزیکی و الکتریکی لازم است گولاتور را تنظیم کنید. تنظیم و پیکربندی اشتباه رگولاتور خسارت های زیادی دارد و از این جهت دارای اهمیت است. برخی از پیامدهای تنظیم اشتباه شامل: کاهش عمر خازن ها، افزایش ضریب توان، جبران سازی نامناسب و… را خواهد داشت.
همانطور که گفتیم رگولاتورها با توجه به نوع و برند آن دارای پارامترهای متفاوتی است. انجام تنظیم رگولاتورهای خازنی در مد دستی یا Manual انجام میشود. در رگولاتور پاس همانند رگولاتور قبلی گفته شده است و تنظیمات در برابر قطع تغذیه از بین نمیرود. در واقع تنظیم و برنامه ریزی دستگاه در حالت دستی Man انجام شده و در هنگام قطع تغذیه تمام آنها حفظ می شود.
نحوه عملکرد صحیح رگولاتور
نحوه کارکرد صحیح یک رگولاتور در اصلاح ضریب قدرت به 5 عامل اصلی زیر بستگی دارد:
- طراحی سخت افزاری بطور دقیق
- استفاده از تجهیزات مرغوب
- نرم افزار متناسب با الگوریتم کنترلی صحیح
- استفاده از ابزار نمونه های جریان و ولتاژ
- نصب و راه اندازی صحیح و انجام تنظیمات درست
کلام آخر به توضیحاتی در رابطه با رگولاتور خازنی و انواع آن پرداختیم. و دریافتیم که در برخی از تابلوهای خازنی پرکاربرد است. لازم است در تهیه و انتخاب رگولاتور خازنی خود دقت داشته باشید چرا که ویژگی و عملکرد هر کدام با یکدیگر متفاوت است. برای لوازم برق صنعتی خود می توانید از فروشگاه اینترنتی ولت استار دیدن کنید و با دریافت یک مشاوره قطعات مد نظر خود را تهیه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.