خطاهای اینورتر LS + انواع اینورتر

خطا های اینورتر ال اس

قبل از اینکه به سراغ خطاهای اینورتر صنعتی ال اس بپردازیم، یک آشنایی مختصر با اینورتر و عملکرد آن داشته باشیم و سپس به طور کامل با خطاها آشنا می شویم.

اینورتر چیست؟

بدون شک اگر در کارهای صنعتی مشغول هستید با نام اینورتر و حتی دستگاه آن آشنا می باشید. اینورتر (Inverter) یک مبدل برق دستگاه الکترونیکی است که با نام های دیگری همچون، درایو موتور،درایو کنترل دور موتور،درایو سرعت قابل تنظیم،درایو AC، میکرو درایو و … شناخته می شود. تمام این نام ها یک وسیله هستند. 

دستگاه اینورتر یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در انواع محصولات برقی خانگی و صنعتی است که در آن ها حرکت وجود دارد مثل یخچال، کولرهای گازی، پمپ ها، ماشین های لباسشویی، انواع آسانسورهای صنعتی و خانگی و … 

اینورتر هیچگونه قطعه ی متحرکی ندارد و معمولا برای تامین جریان برق AC از منابع DC مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع Inverter یک دستگاه نوسان ساز الکترونیکی با قدرت بالا است و از آن جهت به آن نام Inverter را داده اند که می تواند عمل عکس مبدل برق AC به DC را انجام دهد. همچنین شما میتوانید با مراجعه به مقاله اینورتر چیست _تفاوت اینورتر و درایو و مقاله چگونگی نصب اینورتر که اطلاعات شما عزیزان درمورد اینورترها به نحوی کامل میکند.

روش عملکرد اینورتر

 سرعت چرخش موتور را می توان با تغییر فرکانس اعمالی به آن کنترل کرد. برای کنترل سرعت موتور، باید فرکانس را تغییر دهیم و ولتاژ اعمالی را نیز به گونه ای کنترل کنیم که شار میدان مغناطیسی در مقدار بهینه خود باقی بماند. تقریبا انواع اینورترهای کنترل دور بر این اساس کار می کنند که تغذیه AC ورودی را دریافت می کنند، با یکسوسازی آن را به برق DC تبدیل می کنند و با استفاده از اینورتر برق DC موجود را به برق AC با فرکانس های دلخواه تبدیل می کنند و به عنوان خروجی تحویل می دهند. اینورتر بخش کلیدی آن فرایند است، به همین دلیل است که به درایو های کنترل دور، اینورتر نیز می گویند.

خطاهای اینورتر صنعتی ال اس (LS)

خطای OCT 

خطای  over current يا اتصال کوتاه در خروجی درايو

موتور را از زير ترمينالهای U و V و W باز کنيد و به درايو، فرمان حرکت دهيد. اگر باز هم خطای  oct تکرار شد، درايو مشکل داخلی دارد و لازم است تعمير گردد اما اگر بدون موتور اين خطا ظاهر نشد موتور و کابل موتور را چک کنيد احتمالا در موتور يا کابل اتصال کوتاه وجود دارد.

خطای GFT

خطای Ground fault يا خطای ارت

موتور را از زير ترمينالهای U و V و W باز کنيد و در غياب موتور، به درايو فرمان حرکت دهيد اگر باز هم اين خطا ظاهر شد درايو مشکل داخلی دارد.اما اگر اين خطا نيامد کابل و موتور را چک کنيد که اتصال بدنه و يا پارگی عايق کابل و ساير موارد نداشته باشد. 

خطای IOL 

خطای اضافه بار اينورتر

جريان خروجی هر سه فاز موتور را با آمپرمتر انبری اندازه بگيريد.جريان ها بايد کمتر از جريان مجاز روی پلاک موتور باشد اگر جريانها نرمال بود اينورتر نياز به تعمير دارد .

خطای OLT

خطای اضافه بار موتورOver Load

جريان خروجی هر سه فاز موتور را اندازه بگيريد. هر سه جريان بايد مساوی همديگر و کمتر از مقدار درج شده روی پلاک موتور باشد اگر جريان موتور بيش از حد است بايد بار مکانيکی روی موتور را کاهش دهيد اما اگر جريانها در حد نرمال است يکبار درايو را تنظيم کارخانه و مجددا تنظيم کنيد .

خطای OHT

خطای اضافه حرارت داخلی درايو

اگر اين خطا بلافاصله پس از اينکه برق ورودی درايو وصل می شود ظاهر گردد درايو نياز به تعمير دارد اما اگر درايو فرمان می گيرد و بعد از چند دقيقه کار کردن اين خطا رخ می دهد مسير هوا و دمای هوای داخل تابلو و فن خنک کننده درايو و دمای بدنه اينورتر را چک کنيد.

خطای POT

يکی يا چند تا از فازهای خروجی درايو قطع شده است يا هيچ موتوری به خروجی درايو وصل نيست. اگر همه موارد را چک کرديد و موتور و کابل و… وصل بودند درايو نياز به تعمير دارد.

خطای OUT

خطای اضافه ولتاژ داخلی درايو Over voltage

اگر اين خطا, بلافاصله پس از اينکه برق ورودی درايو  وصل می شود ظاهر گردد برق ورودی درايو را چک کنيد که بيش از حد نباشد اگر برق ورودی در حد نرمال بود درايو نياز به تعمير دارد.

اگر اين خطا در زمان کار و به خصوص در زمان کاهش سرعت درايو رخ می دهد پارامتر dEC را افزايش دهيد و يا يک مقاومت ترمز به درايو وصل کنيد اگر قبلا مقاومت ترمز، نصب شده، چک کنيد که مقاومت ترمز، نسوخته باشد. 

خطای LUT

خطای کاهش ولتاژ داخلی درايو

برق ورودی درايو را چک کنيد.اگر برق ورودی در حد نرمال است و اين خطا رخ می دهد، درايو را برای تعمير بفرستيد.

خطای ETH

خطای اضافه بار حرارتی موتور

جريان عبوری از سيم پيچ موتور را چک کنيد احتمالا بار بيش از حد از موتور، کشيده می شود.

خطای COL

يکی از فازهای ورودی به درايو، قطع شده است.

خطای EEP

خطای حافظه داخلی درايو (EEPROM)

يکبار،درايو را تنظيم کارخانه کنيد تا مشکل رفع شود.

خطای HYT

خطای سخت افزاری درايو

يکی از اجزای داخلی درايو،مشکل دارد.

خطای ERR

ارتباط بين کارت I/O و کارت cpu قطع شده است، بررسی کنید قسمت فرمان دهی PLC ها مشکلی نداشته باشند.

خطای FAN

فن خنک کننده روی درايو مشکل دارد،فن موجود را با يک فن با همان مشخصات جايگزين کنيد تا مشکل رفع گردد.

خطای ETA و ETB

External fault خطای خارجی

خطای NTC

مقاومت داخلی NTC که حرارت داخلی درايو را اندازه می گيرد قطع شده است.

تصویر اینورتر وظیفه کنترل برق را برعهده می گیرد. در اغلب موارد، درایو فرکانس متغیر شامل یک یکسوساز است

انواع اینورتر

امروزه ۳ نوع اینورتر وجود دارد: مرکزی، رشته ای و میکرو اینورترها. همه اینها اساساً عملکردهای یکسانی را انجام می دهند، تنها تفاوت در دامنه کاربردهای آنهاست.

۱-اینورترهای مرکزی 

این نوع اینورتر از نظر ظرفیت بزرگترین است و همان نوع است که بیشتر برای سیستم های مقیاس مطلوب مانند مزارع خورشیدی استفاده می شود. اندازه آنها می تواند از ۱۰۰ کیلووات تا چند مگاوات باشد. این اینورترها معمولاً برای اتصال مستقیم به شبکه الکتریکی طراحی می شوند، به همین دلیل معمولاً در بسته ای قرار می گیرند که شامل یک نیروگاه است. آنها همچنین از مزیت ارزان بودن از نظر هزینه هر کیلووات و نصب و مدیریت راحت تر برخوردار هستند.

۲-اینورترهای رشته ای 

این نوع اینورتر همان نوع است که معمولا برای سیستم های مسکونی و تجاری استفاده می شود، با اندازه هایی که از ۱ کیلووات تا ۱۰۰ کیلووات است. آنها همچنین در ۳ نوع مختلف وجود دارند: بر روی شبکه، خارج از شبکه و ترکیبی،استفاده از هر کدام به نیازهای خاص پروژه بستگی دارد.

۳-میکرو مبدل ها 

این نوع اینورترها در بین این ۳ جوانترین است،اما اکنون به آرامی محبوبیت و سهم خود را در بازار به دست می آورد. همانطور که از نام آنها پیداست، میکرو مبدل ها از هر ۳ نوع کوچکترین هستند، که کاربرد آنها را در سیستم های PV خورشیدی مسکونی محدود می کند.
با این حال، با پیشرفت تکنولوژی میکرو اینورتر، به تدریج از آن برای کاربرد های تجاری و حتی در مقیاس سودمند نیز استفاده می شود.

ویژگی های اینورتر

  • هوشمند سازی و برنامه ریزی به منظور حرکت بهتر موتور
  • امکان تغییر سرعت و جهت حرکت موتور بدون نیاز به کنتاکتور
  • افزایش عمر موتور و سرعت آن
  • جلوگیری از افزایش ولتاژ برای آسیب دیدگی موتور
  • عدم وجود شوک راه اندازی دستگاه
  • افزایش طول عمر مفید قطعات مکانیکی

نکاتی برای خرید اینورتر

برای این که بخواهید اینورتر بخرید باید چند مورد را مد نظر قرار دهید. توان الکتروموتوری که می‌خواهید برای آن اینورتر تهیه کنید، از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمان خرید بهتر است قدرت اینورتر از قدرت موتور بیشتر باشد. به عنوان مثال اگر موتور ۷۵۰ وات است بهتر است اینورتر ۱ یا ۵/۱ خریداری شود. ضمنا توان، اینورترهای ساده و معمولی دورشان ۱۴۰۰ دور بر دقیقه می‌باشد و برای موتورهایی که ۲۸۰۰ دور است، مقدار نیرو اینورتر نصف توان موتور است و برای موتورهای ۷۰۰ دور بهتر است، توان الکتروموتور دو برابر اندازه واقعی در نظر گرفته شود. نکته‌ای که بهتر است در زمان خرید به آن توجه کنید این است که الکتروموتور سه فاز تهیه کنید؛ چرا که اینورترها دارای خروجی سه فازند. البته مهم نیست که برق دستگاه شما یک فاز است یا سه فاز، اینورتر برق تک فاز را به سه فاز تبدیل می‌کند.

مبدل برق دستگاه الکترونیکی

نکته‌ی دیگری که برای خرید مهم است، نوع برق‌ تان می‌باشد. اگر برق شما تک فاز است باید به سراغ اینورتری بروید که ورودی تک فاز آن ۲۲۰ ولت است و اگر برق شما شما سه فاز است باید، اینورتری تهیه کنید که دارای ورودی سه فاز است. ضمنا کاربردی که برای اینورتر می‌خواهید داشته باشید و دستگاه آن هم دارای اهمیت است. به عنوان مثال جرثقیل به نیروی اولیه بالاتری نیاز دارد و باید توان اینورتر آن بیشتر باشد.

برندهای معتبر اینورتر

با توجه به اهمیت و کارایی اینورتر، مدل‌های مختلفی از آن در بازار هستند. اینورتر LS ساخت کره جنوبی بوده، اینورتر یاسکاوا ساخت ژاپن است اینورتر جفران ساخت ایتالیا و اینورترهای چینی و تایوانی هم در رده بندی‌ های دیگر قرار می‌گیرد. برای خرید برند های معتبر اینورتر بهتر است پیش از آن باید برقکار یا نصاب دستگاه مشورت کرده و راهنمایی بخواهید؛ چرا که هر یک از آنها می‌توانند از قیمت متفاوتی برخوردار بوده و ضمانت و گارانتی مختلفی داشته باشند.

در فروشگاه اینترنتی ولت استار انواع اینورتر های صنعتی را موجود داریم و شما می توانید با  قیمتی مناسب خرید خود را ثبت کنید.

shop_manager
ارسال دیدگاه