شرکت فیندر با هدف تولید رله های صنعتی در سال ۱۹۵۴ تأسیس گردید. ساخت اولین رله در این شرکت به ۵ سال قبل از تأسیس آن یعنی سال ۱۹۴۹بازمیگردد. از آن سال تاکنون فیندر بیش از ۱۲٫۵۰۰ کالا در زمینه های صنعتی و هوشمند سازی تولید نموده است و در همه قارهها و اکثر کشورهای مهم صنعتی دنیا، نمایندگی مستقیم فروش دارد. در فروشگاه انلاین ولت استار هم نمایندگی انواع تجهیزات برق صنعتی معتبر و با کیفیت مناسب و قیمت عالی و روز موجود می باشد که میتوانید خریداری نمایید.
ازآنجایی که پرمصرف ترین محصول شرکت فیندر در ایران رله میباشد، لذا در این مقاله قصد داریم با رله، نحوه عملکرد و مزایا و معایب آن آشنا بشیم و بعد مهم ترین خانوادههای رله فیندر را معرفی نماییم.
رله چیست؟
از آنجایی که شاید شما هم مثل من از تعریف های علمی خوشتان نیاید یک تعریف ساده تر و خودمانی تر برای آن بیان می کنم که تا آخر عمر این تعریف از ذهنتان پاک نشود. در واقع رله یک کلید تبدیل است، با این تفاوت که در کلید تبدیل به یک انسان نیاز است تا با دست خود، کلید تبدیل را فشار دهد. ولی در رله یک جریان برق این کلید را تغییر حالت می دهد، یعنی ما یک ولتاژ برق را به رله می دهیم و رله، کلیدِ تبدیلی را که در داخل آن تعبیه شده است، برای ما خاموش و روشن می کند. در رله های الکترومکانیکی، این ولتاژی که ما به رله می دهیم تا رله فعال شود، معمولاً ولتاژ کوچکی است ولی کلیدی که در داخل رله تغییر حالت پیدا می کند، می تواند جریان بزرگی را برای ما قطع و وصل کند.
ساختار و عملکرد رله
در رلهها بر روی یک پوشش، یک هسته با سیم پیچ های مسی (یک سیم پیچ) بر روی آن قرار میگیرد،آرماتور متحرک متشکل از یک تکیه گاه فنری یا ایستاده مانند سازه متصل به یک انتهای آن و یک تماس فلزی متصل به طرف دیگر است، تمام این ترتیبها بر روی هسته قرار میگیرند به گونه ای که وقتی سیم پیچ فعال میشود، آرماتور را به سمت خود جذب میکند.
آرماتور متحرک معمولاً به عنوان یک ترمینال مشترک در نظر گرفته میشود که قرار است به مدار خارجی متصل شود. رلهها همچنین دارای دو پایه است که به طور معمول بسته و به طور معمول باز میشود NC و NO پین بسته شده به طور معمول به آرماتور یا ترمینال مشترک متصل میشود در حالی که پایه باز شده به طور معمول آزاد است. هنگامی که سیم پیچ فعال میشود، آرماتور حرکت میکند و به تماس معمولاً باز شده متصل میشود تا جایی که جریان از طریق سیم پیچ وجود داشته باشد. وقتی انرژی آن کم شود به موقعیت اولیه خود میرسد.
حال به معرفی برخی سری های رله های فیندر می پردازیم:
رله فیندر سری 4061
این خانواده از رله فیندر، تک کنتاکت ۱۶ آمپر، با کنتاکت نیکل- نقره میباشد. سری ۴۰۶۱ شامل دو زیر خانواده ۴۰۶۱۷ ( رلههای بوبین حساس ) و ۴۰۶۱۹ ( رلههای بوبین برای کاربردهای معمول ) میباشد که میتوان با استفاده از سوکت های ۹۵۰۵ در تابلو نصب نمود.این محصول در بازار به نام (رله شیشهای فیندر) نیز معروف میباشد.
سری ۴۰۶۱ را عموماً در خروجی های PLC نیز استفاده میکنند.بزرگترین نقص سوکت های ۹۵۰۵، عدم داشتن نشانگر LED و دیود محافظ هرزگرد میباشد، که البته با صرف هزینهای میتوان این ماژول را جداگانه تهیه و نصب نمود. برای کاهش هزینه و راحتی سیم کشی، می تواند از رله بردهای فیندراستفاده کنید.ازجمله ویژگیهای این محصول میتوان به دارا بودن نشانگر LED و دیود محافظ هرزگرد، دارای سر مشترک در ورودی جهت کاهش حجم سیم کشی،روکش رزین روی برد اشاره نمود. همچنین علاوه بر قابل تعویض بودن رلهها، خود رله برد را نیز به علت دارا بودن ترمینالهای جدا شونده در کسری از دقیقه تعویض نمود. هم اکنون این محصول در مدل های ۱۲، ۲۴ و ۲۲۰ ولت تولید می شوند.
رله فیندر سری 5532
سری ۵۵۳۲، ۲ کنتاکت ۱۰ آمپر بوده و کنتاکت آنها روکش شده با آلیاژ نیکل-نقره میباشد. بستهبندی خانواده ۵۵۳۲ بهصورت ۸ پایه خطی ( پایه سوکتی ) میباشد که علاوه بر دارا بودن نشانگرLED دارای فلگ مکانیکی و دکمه تست قفل شونده نیز میباشند. بوبین این رلهها بسته به مدل، همه ولتاژهای ۱۲، ۲۴ ولت DC و ۲۴، ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت AC را پشتیبانی میکند. این رله ها به نام های رله فیندر دو کنتاکت و رله کمکی ۱۰آمپر نیز در بازار نامیده میشوند که ۵۵۳۲ را از طریق سوکت ۹۴۸۲ قابل نصب روی ریل تابلو میباشد.
رله فیندر سری 5533
سری ۵۵۳۳، ۳ کنتاکت ۱۰ آمپر بوده و کنتاکت آنها مانند دیگر مدلها با آلیاژ نیکل-نقره روکش شده است.بستهبندی خانواده ۵۵۳۳ بهصورت ۱۱ پایه خطی ( پایه سوکتی) میباشد که علاوه بر دارا بودن نشانگرLED دارای فلگ مکانیکی و دکمه تست قفل شونده نیز میباشند. بوبین این رلهها بسته به مدل همه ولتاژهای ۱۲، ۲۴ ولت DC و ۲۴، ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت AC را پشتیبانی میکند. این رلهها به نامهای رله فیندر سه کنتاکت و رله کمکی ۱۰آمپر یا رله صنعتی فیندر نیز در بازار نامیده میشوند که ۵۵۳۳ را از طریق سوکت ۹۴۷۳ قابلنصب روی ریل تابلو میباشد.
رله فیندر سری 5534
سری ۵۵۳۴، ۴ کنتاکت ۷ آمپر بوده و با کنتاکت هایی روکش شده با آلیاژ نیکل-نقره میباشد .بستهبندی خانواده ۵۵۳۴ بهصورت ۱۴ پایه خطی ( پایه سوکتی) میباشد که همانند سریهای ۵۵۳۲ و ۵۵۳۳ دارای نشانگرLED ، فلگ مکانیکی و دکمه تست قفل شونده میباشند. بوبین این رلهها بسته به مدل همه ولتاژهای ۱۲، ۲۴ ولت DC و ۲۴، ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت AC را پشتیبانی میکند. این رلهها به نامهای رله فیندر چهار کنتاکت یا رله صنعتی نیز در بازار نامیده میشوند که ۵۵۴۳ را از طریق سوکت ۹۴۸۴ قابلنصب روی ریل تابلو میباشد.
رله فیندر سری 6012
سری ۶۰۱۲، ۲ کنتاکت ۱۰ آمپر بوده و با کنتاکت هایی روکش شده با آلیاژ نیکل-نقره میباشد .بستهبندی خانواده ۶۰۱۲ به صورت ۸ پایه گرد ( پایه پینی) میباشد. عمده تفاوت سری ۶۰ با سری ۵۵ نداشتن نشانگر LED میباشد، منتها فلگ مکانیکی و دکمه تست قفل شونده را دارند. بوبین این رلهها بسته به مدل همه ولتاژهای ۱۲، ۲۴ ولت DC و ۲۴، ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت AC را پشتیبانی میکند. این رله به نام رله فیندر پایه گرد” نیز نامیده میشوند. رله فیندر ۴۳ را از طریق سوکت ۹۰۲۲ قابلنصب روی ریل تابلو میباشد.
رله فیندر سری 6013
سری ۶۰۱۳، ۳ کنتاکت ۱۰ آمپر بوده و با کنتاکت های روکش شده با آلیاژ نیکل-نقره میباشد .بستهبندی خانواده ۶۰۱۳ بهصورت ۱۱ پایه گرد ( پایه پینی ) میباشد. ۶۰۱۲ فاقد نشانگر LED میباشد، منتها فلگ مکانیکی و دکمه تست را دارد. بوبین این رلهها بسته به مدل همه ولتاژهای ۱۲، ۲۴ ولت DC و ۲۴، ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت AC را پشتیبانی میکند. این رلهها به نام های رله فیندر پایه گرد و رله ۳ کنتاکت پایه گرد نیز نامیده میشوند که ۶۰۱۳ را از طریق سوکت ۹۰۲۳ قابل نصب روی ریل تابلو میباشد.
مزایای رله فیندر
از آنجایی که ماهیت رله مغناطیسی است برای حفاظت از مدار بسیار مناسب است، برای این که قسمت قدرت با جریان های بالا را نسبت به مدارالکترونیکی فرمان ایزوله می کند.با توجه به ساختار رله ها، آنها می توانند چندین آمپر را تحمل کنند از این رو نسبت به ترانزیستورها مقرون به صرفه تر است.یکی از مزیتهای مهم رله خودکار بودن آن است یعنی بدون نیاز به دخالت انسان میتواند یک مدار را قطع یا وصل کند، برای انجام این کار به سیگنالهای متعددی نیاز است.
معایب رله
تغییر وضعیت این قطعه ممکنه با تولید جرقه همراه باشد، همین امر باعث شده تا برای محیط های دارای گازهای قابل اشتعال و مواد شیمیایی منفجره یا حساس به الکتریسیته مورد استفاده قرار نگیرد،از آنجایی که رله وسیله ای مکانیکی است بنابراین از سرعت عملکرد بالایی برخوردار نیست، برای این که در بسیاری از موارد به ویژه جریان های بالا زمانی که صحبت از امنیت می شود، این وسیله قادر به پاسخ گویی سریع و یا عملکرد سریع نیست. برای کارکرد انواع رله حداقل به یک میزان ولتاژی نیاز است.
وقتی ولتاژ پایین باشد، رله قادر به انجام کار نخواهد بود. هنگام استفاده از رله های الکتریکی در حالت کلی نباید کنتاکت های رله را برای کار در جریان های بالا با یکدیگر موازی کرد. زیرا رله هایی که به صورت مکانیکی عمل میکنند دقیقاً در یک لحظه و به صورت همزمان باز یا بسته نمیشوند. در نتیجه، ممکن است یکی از رله ها،حتی برای یک لحظه کوتاه، دچار اضافه جریان شده و رله آسیب ببیند.
در ولت استار تمامی محصولات با بهترین قیمت بازار و کاملا بهروز شده وجود دارند. همچنین شما در ولت استار میتوانید انواع برندهای معتبر تجهیزات برق صنعتی و ساختمانی و انواع رله های فیندر را مشاهده و خرید نمایید.برای اطلاعات بیشتر میتوانید لینک زیر را کلیک کنید و یا با شماره ی 09058928441 تماس بگیرید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.