خازن سه فاز فشار ضعیف چیست؟ + کاربرد و انواع خازن سه فاز

خازن سه فاز فشار ضعیف

احتمالا شما هم در صنعت برق نام خازن را بارها شنیده‌اید، این قطعه در مدار تابلوهای برق صنعتی مخصوصا در بانک خازنی نقش مهمی دارد. همچنین از خازن‌ها در کلیه تجهیزات الکترونیکی نیز استفاده می‌شود. پیشنهاد میکنیم برای شناخت بیشتر و معرفی خازن سه فاز فشار ضعیف این مقاله از سایت ولت استار را تا انتها بخوانید.

خازن چیست؟ (Capacitor)

به زبان ساده خازن‌ها می‌توانند (ولتاژ) انرژی الکتریکی را ذخیره بکنند و در زمان مناسب آن را به مدار توزیع می کنند.

خازن ها انواع مختلفی دارد، همه خازن ها دارای دو صفحه الکترونیک (هادی) هستند که بصورت موازی نصب شده است. این دو صفحه بوسیله یک عایق دی الکتریک از همدیگر جدا می شوند.

ظرفیت خازن چیست؟ (Capacitance)

لازم است این اصطلاح پرکاربرد را بدانید که ظرفیت خازن یعنی توانایی در حفظ و شارژ جریان الکتریکی.

کاربرد خازن‌ها

همانطور که گفته شد خازن ها با قرارگیری در مدار متناوب، مقدار خاصی از انرژی الکتریکی را ذخیره می‌کند و به هنگام کاهش و یا افت ناگهانی جریان، انرژی ذخیره شده را به مدار باز می‌گرداند، کلیه این فرایند بصورت متناوب و سریع اتفاق می‌افتد.

انواع خازن اصل و باکیفیت
انواع خازن باکیفیت که میتوانید تصاویر آنها را مشاهده نمایید

اکنون به بررسی مهم ترین کاربردهای خازن می‌پردازیم:

  • خازن شبیه به فیلتری است که شاخصه های جریان را اصلاح می کند. برای مثال در بردهای فیلترینگ، فرکانس جریان را تنظیم و تغییر می‌دهد.
  • این قطعه برقی خاصیت تقویت کننده را در مدار ایفا می‌کند.
  • خازن‌ها یک نویز گیر طبیعی در مدار هستند.
  • خازن ها در مدارهای پیچیده به مانند یک دیوار بین بخش‌های مستقیم و متناوب عمل می‌کند. این را بدانید که خازن در حین ارتباط با برق مستقیم، و پس از شارژ شدن اجازه عبور جریان برق را نمی‌دهد، اصطلاحا جریان برق مستقیم را بلوکه می‌کند.
  • در صورت موازی بسته شدن خازن بوسیله بعضی از قطعات به بای‌پس (Bypass)  فرکانس کمک می‌کند.

انواع خازن (types of Capacitor)

خازن ها با توجه نوع ماده دی الکتریک و جنس صفحات فلزی خصوصیات متنوعی دارند. و عموما با توجه به ساختار و جنس ماده دی الکتریک نامگذاری می‌شوند. انواع خازن ها به شرح زیر است:

  1. خازن عدسی
  2. خازن سرامیکی
  3. خازن روغنی
  4. خازن گازی
  5. خازن الکترولیتی
  6. خازن ورقه‌ای
  7. خازن میکا
  8. و خازن های متغییر
انواع خازن سه فاز
خازن سه فاز فشار ضعیف برای پروژه بانک‌های خازنی

خازن سه فاز فشار ضعیف (Low pressure three-phase capacitor)

یکی خازن‌ های بشدت پرکاربرد در صنعت برق، خازن سه فاز فشار ضعیف است که از نوع خازن روغنی و یا گازی می‌باشد. از این خازن‌ ها گبه جهت اصلاح ضریب قدرت در تابلوهای برق صنعتی به کار می‌رود. از خازن‌های 3 فاز فشار ضعیف عموما در تابلوهای بانک خازنی برای انواع مصرف کننده‌ها استفاده می شود.

خازن‌ های سه فاز بصورت پکیجینگ های سیلندری (استوانه‌ای) و مکعب شکل (باکسی) در فروشگاه اینترنتی ولت استار موجود می‌باشد. برای مشاهده و تهیه با بهترین قیمت به صفحه خرید خازن سه فاز فشار ضعیف مراجعه کنید.

برندهای معتبر خازن سه فاز فشار ضعیف

خازن های سه فاز فشار ضعیف با ظاهر و ساختار متفاوت، با ظرفیت میکروفارادی و کیلوواری مختلف و همچنین با برندهای متنوع در بازار موجود است. همین تنوع ها موجب شده تا خرید خازن سه فاز فشار ضعیف برای برخی افراد سخت باشد. به همین منظور می توانید از با گروه ولت استار در ارتباط باشید و با دریافت یک مشاوره انتخاب خود را انجام دهید.

ما در فروشگاه اینترنتی ولت استار تلاش کردیم تا بهترین برندهای خازن فشار ضعیف را با تنوع پارامتری برای شما عرضه کنیم، برندهای موجود  ما به شرح ذیل است:

می‌توانید هر یک از برندهای دلخواه فوق را همراه با مشخصات و قیمت مشاهده کنید و با توجه به نیاز و استفاده خود که در انواع تابلو برق متفاوت است، خرید خود را انجام دهید.

مصرف کنندگان انرژی راکتیو شامل موارد زیر است:

1.سیستم های الکترونیک مدار قدرت

  • مبدل های (Rectifiers( AC/Dc
  • مبدل های (Inverters( DC/AC
  • مبدل های (Converters( AC/AC
  • چاپرها (Choppers)

2.لوازم و مصرف کننده هایی که دارای مشخصه غیر خطی هستند.

3. مصرف کننده هایی که به صورت موج، ولتاژ منبع تغذیه هارمونیک را ایجاد می‌کند.

4.متعادل سازهای بارهای نا متعادل

5.کلیه تثبیت کننده های ولتاژ

6.کوره های القایی

7.کوره های قوس الکتریکی

8.جوشکاری سیستم های AC و DC

عکس بانک خازنی
تابلو بانک خازنی به منظور کنترل توان راکتیو مدار استفاده می شود

بانک خازنی چیست؟

بانک خازنی به دسته ای از خازن موجود در تابلو برق گفته می‌شود. این خازن ها می‌تواند از نوع خازن سه فاز فشار ضعیف باشد، که برای یک هدف یعنی اصلاح ضریب توان شبکه استفاده می‌شود. خازن‌های موجود در تابلو می‌تواند با توان‌های مختلف و یا یکسان نصب و مونتاژ بشوند.

عملکرد بانک خازنی

از آنجایی که در این تابلوها از خازن‌هایی مثل خازن سه فاز فشار ضعیف استفاده می‌شود، با کنترل و اصلاح ضریب توان موجود در شبکه موجب محافظت از مدار می‌شود. این عمل به نوعی برخلاف خاصیت سلفی می‌باشد. این یعنی هنگامی که سلف جریان برق را به مدار بدهد، بانک خازنی آن را دریافت می‌کند.

در بانک خازنی به جهت اندازه گیری هوشمند مقدار خازن در تابلو از رگولاتور بانک خازنی استفاده می‌شود. با رگولاتور ها می‌توان بصورت اتومات توان خواسته شده در مدار را وارد شبکه کند.

مزایای بانک خازنی

بانک خازنی دارای فواید و مزیت‌ های بسیار زیادی می‌شود. و دارای اهمیت زیاد در صنعت برق می باشد. از بانک خازنی در مراکز صنعتی و کارخانه ها و… استفاده می‌شود. برخی از مهم ترین مزایای بانک خازنی شامل:

  • بهینه سازی مصرف برق و کاهش هزینه‌ها
  • کاهش توان شبکه و استفاده بهینه از آن
  • کاهش خاصیت سلفی در مدار برقی
  • افزایش راندمان تابلو خازنی و کاهش خسارت‌های تابلو
  • بهبود و اصلاح ضریب توان شبکه

کلام آخر در این مقاله از سایت ولت استار راجب معرفی خازن‌ها و انواع پرداختیم و گفتیم که خازن سه فاز فشار ضعیف از پرکاربردترین خازن در برق صنعتی می‌باشد. برای مشاهده سایر محصولات برقی ما و تهیه با بهترین کیفیت و قیمت، به صفحه خرید لوازم برق صنعتی مراجعه کنید.

shop_manager
ارسال دیدگاه